Fodercärd till bengalhane

Vi söker en framtida fodervärd till avelshane. Att vara fodervärd åt en bengalhane innebär att du som fodervärd måste ha en stort tålamod. Dom kan vara mycket högljudda och dom kan även revir markera. Han skall initialt hållas fertil vilket kan bli stökigt men vi kräver att han skall vara ensamkatt då är det mindre risk för revir markering och ranande. Vi kräver inte att han skall vara fertil hela tiden utan om det blir för besvärligt så kan vi ge honom hormonchip som gör honom infertil vilket vanligtvis håller mellan 6 mån upp till ca 2 år. Planen är att ta ett par kullar på om före och efter chip om det skulle bli aktuellt. Parning sker med fördel hos fodervärden där han känner sig trygg, det går att diskutera.

Att ha en ensamkatt kräver mera stimulans och det är därför bra om man är hemma mycket alt har hund som sällskap. Han får inte släppas ut endast om man tar promenader i koppel alt om det finns en kattgård. Vi önskar även ställa ut honom, kräver inte att fodervärden gör det, vi kan ta det själva om intresset inte finns.


Jag söker en fodervärd som har vana av rasen och deras beteende. Skall bo inom 1 timme från Strängnäs. När fodervärdsavtalet är fullbordad övergår ägarskapet till fodervärden för en betydligt mindre summa pengar än fullpriset för sällskapskatt. Låter detta som något för er hör av er via email och berätta.