1 Vecka

IMG_5015
IMG_5031
IMG_5029
IMG_5034
IMG_E5017
IMG_5018
IMG_5017
IMG_5013
IMG_5012
IMG_5033
IMG_5032
IMG_E5018

Alla kattungar föds blinda och döva. Dom har däremot ett mycket bra lukt- och känselsinne. Under den här första tiden så är dom inte speciellt aktiva dom äter och sover mest. Skulle dom av någon anledning skrika mycket bör du undersöka vad som kan vara på tok. Det tar inte alls lång stund förrän de målmedvetet kravlar sig fram mot spenarna och suger ett ordentligt tag. Det är fascinerande att se en unge söka sig fram i pälsen och föra huvuden fram och tillbaka som för att skanna av var närmaste spene finns.


Nu börjar en tid då kattungarna bara äter och sover för att växa ordentligt. Räkna med att en kattunge ökar ca 10 g per dygn den första tiden. När ungarna diar trampar de på juvret med framtassarna. De trampande rörelserna stimulerar mamman att producera mer mjölk men också att mjölken rinner till bättre. Honan hjälper ungarna med toabestyr genom att slicka runt dem runt anal- och urinöppningen. Så kommer hon att göra ända fram till de börjar äta riktig kattmat.  Födelsevikten bör ha fördubblats den 7:e dagen. Ungarna sover gärna tillsammans i en hög för att hålla värmen när mamman lämnat boet då de själva ännu inte kan reglera sin kroppstemperatur.


Tyvärr har en av minkhonorna somnat in igår. Hon blev nästan 1 v gammal. Kvar nu har vi en vacker minkhona som heter Grace Stone och en vacker svartspotted hanne Ben Stone. 

Grace är under utvärdering ev en keeper.