4 Veckor

Tänderna är nästan helt framme nu, de har fått 26 små mjölktänder. Du kan nu med jämna mellanrum sätta ned ungarna i kattlådan för att visa att den finns. Tryck aldrig någonsin ned kattens nos i avföring eller kiss förr att visa att den gjort fel. Var noga med att göra rent om det skett en olycka, annars blir det stället lätt en offentlig toalett. Händer det ofta ställ ut flera lådor.

Det är nu dags att lite försiktigt vänja dom att äta kattmat. Det kan bli kladdigt i början men hyggligt snart lär dom sig att inte kliva i maten ;).

Nu rör de sig med svansen upprätt och i och med att de kan röra sig bättre är de också mera äventyrliga och ger sig ut på upptäcksfärd. Synen är också klarare vilket underlättar att utforska omvärlden och att leka med kullsyskonen. Hörseln är nu fullt utvecklad. Katter har ett välutvecklat balanssinne att hålla kroppen upprätt och veta vad som är upp och vad som är ned. Den reflexen finns redan vid födseln men är full utvecklad vid fyra veckor.
 Kattungen känner inte igen mamman när de ser henne förrän när de är runt 4 veckor, och deras typiska kattungeblå ögon börjar inte ändra färg förrän vid 4-6 veckors ålder. 

JamieFergus


Claire

Jamie (4)
Jamie (5)
Jamie (2)
Jamie (6)
Jamie (3)
Jamie (1)
Fergus (10)
Fergus (1)
Fergus (2)
Fergus (7)
Fergus (9)
Fergus (3)
Fergus (4)
Fergus (6)
Fergus (8)
Fergus (5)
Claire (1)
Claire (4)
Claire (8)
Claire (5)
Claire (6)
Claire (2)
Claire (7)
Claire (3)